Szendrei Ádám: Gazdagodj boldogan

Szendrei Ádám: Gazdagodj boldogan

Miről is lesz szó?

Szendrei Ádám könyve bemutatja, hogyan érhetjük el a sokak által vágyott pénzügyi szabadságot. Praktikus tanácsokkal, motiváló történetekkel, 7 lépésben követhetjük végig az „utat” a gazdagság felé.

  1. Szabadulj meg a korlátozó személyes hiedelmektől
  2. Tűzz ki merész célokat az életben
  3. Változtass a szokásaidon
  4. Szabadulj meg a korlátozó pénzügyi hiedelmektől
  5. Határozd meg a pénzügyi céljaid
  6. Alakíts ki tudatos pénzügyi szokásokat
  7. Építs vagyont, ismerd meg a pénzt

Miért jó elolvasni?

Sok ilyen témájú könyvet látni manapság a könyvesboltok polcain. Nem véletlen, hiszen ez a téma foglalkoztatja leginkább az embereket. Mégis kellemes csalódás volt.  Számos praktikus tanácsot kaptam, remek példákkal illusztrálva. A legfontosabb gondolat számomra, hogy nem az út maga a lényeg, hanem, hogy ezt tudjuk élvezni. Ne csak a bankszámlánk bővüljön, hanem mi magunk is fejlődjünk.  A címben található “boldogan” szó, a kulcs. Miért van az, hogy gazdagságra vágyunk, de a pénz még sem boldogít? Talán, mert sokszor csak kirakat az egész. Kutatások bizonyították, hogy a lottó nyertesek többsége nem lett boldogabb, és pár hónapon belül elherdálták a nyereményeket.Még a szomszédaikra is káros hatással voltak, akik hitelt, hitelre halmozva próbálták tartani a versenyt, függetlenül az anyagi helyzetüktől. A könyv ezzel a látszat gazdagodással szemben, -amely csak külsőségekre fókuszál-a valódi kemény munkával, sokszor lemondásokkal, tervezésekkel járó vagyon gyarapodását mutatja be, aminek fontos eleme, hogy értéket teremtsünk. Önfejlesztésre, életmódváltásra inspirál a könyv.

Részlet

Több inspiráló történettel találkozni a könyvben, a személyes kedvencem:

„ A Pesmen Rubin Vommerical Art Studionál dolgozott egy grafikus, aki akkor töltötte be a 18. életévét, és mindenáron híres művész szeretett volna lenni. Szegény családból jött, öten voltak testvérek, ezért évekig kellett hajnalban menni újságot osztogatni a megélhetőségükért. Emiatt az iskolából is állandóan kimaradt, és gyakran elaludt az órákon is. Imádott rajzolni, és különösen érdekelték a szórakoztató mesefigurák. Mivel azonban nem tartották elég kreatívnak, kirúgták a munkahelyéről. De nem adta fel az álmait. Egy volt kollégájával közösen alapított egy vállalkozást. Ám sajnos a vállalkozás nem tudott elég ügyfelet szerezni, így a cég hamar csődbe ment. Kénytelen volt ismét munkát vállalni, végül az  A. V Cauger nevű reklámügynökségnél kapott állást. Ez a cég főleg a reklamációkkal foglalkozott. Az ifjú grafikust érdekelte az animáció ,de a rajzolt figurákat jobban szerette. Egy kölcsönzött könyv és kamera segítségével, otthon kezdett el kísérletezni egy új animációs technológiával. Mivel úgy látta, hogy ez a technológia ígéretesebb a korábbinál, egy új vállalkozást alapított. Ennek a vállalkozásnak a legnagyobb ügyfele egy helyi mozi volt, akinek rövid rajzfilmeket gyártottak. Az üzlet kezdett beindulni, így több emberre volt szükség, a fejlődéshez viszont hitelt kellett felvenni. Bár az üzlet egy ideig jól ment , a hitelek miatt végül 2 évvel a megalapítás után ez a cég is csődbe ment. Hősünknek ekkora másik városba kellett költöznie, mert bátyja mellett kellett lennie, aki tuberkolózisban szenvedett. Két óriási bukás után, beteg bátyjával maradva pénz híján, két választása volt: feladja az álmait, vagy kitart elhatározása mellett és tovább küzd. Szerencsére az utóbbit választotta. Ekkora találkozott Margaret J. Winkler. New York-i filmforgalmazóval, akinek éppen nagy szüksége volt egy új sorozatra.  Leszerződtek egy évadra és további két másikra opcionálisa, ha az első jónak ígérkezik. Erre az üzletre jött létre a két bukás után a harmadik vállalkozás a The Walt Disney Companmy, maelynek nevek bizonyára ismerősen cseng. A Walt Disney mára egyike a világ lenagyobb 50 cégének, mely 2017-ben 55,14 milliárd dollár bevételt termelt és több mint 150.000 embert foglalkozott. „

Könyv adatai:

Kiadó: MAGÁNKIADÁS

Oldalak száma:296

Kiadás éve: 2018

A szerzőről

Szendrei Ádám pénzügyi tanácsadó blogger, 29 évesen elérte a pénzügyi szabadságot. 2010 óra segíti az embereket pénzügyi tanácsokkal holnapján, számos hasznos anyaggal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük