Megan Goldin :Szállj ki, ha tudsz!

Megan Goldin :Szállj ki, ha tudsz!

Történet:

Vincent, Jules, Sylvie és Sam a pénzügyi szférában tevékenykednek , nem is akárhogyan, karrierjük szárnyal. A sikernek viszont mindig ára van, ahogy törnek felfelé, úgy taposnak el mindenkit, akit csak lehetséges… Meddig mehet ez büntetlenül?

Csapatépítés  címszó alatt meghívást kapnak, egy szabadulószobába. A vállalati kultúrában szocializálódva,hozzászoktak a  versenyzéshez így természetesen mindannyian lelkesen részt vesznek benne. Egy toronyépület liftjébe szállnak be, a fények kialszanak, a liftajtó zárva marad… Hamar világossá válik itt a tét nem a győzelem, hanem a túlélés. Meg kell oldaniuk a liftben megjelent kiadványokat, de a kétségbeesés és az egymás iránti ellenszenv megbénítja őket. Nem tudnak rájönni, helyette egymást vádolják, miközben sötét titkok derülnek ki… Vajon nem fél használni?

Miért jó elolvasni?

Tökéletesen felépített thriller. Habár az alaptörténet, gyorsan kitalálható, mint pl. kizárta őket a liftbe, mégis rengeteg, a kérdés. Apró részletekkel viszont a végére minden a helyére kerül. Addig pedig letehetetlen olvasmány. Az izgalmak mellett aktuális problémákkal is foglalkozik a könyv.A regény a multinacionális vállalatok lélektelen világának állít görbe tükröt. Minden fiatal álma a magas fizetés, az üzleti  utak, a szép ruhák, a vállalati autó, a magas presztízs… Még sem minden arany ami fénylik, ezeknek ára van, és még meg sem becsülik az erőfeszítéseiket.. Ütközik a tehetség a jó kapcsolati tőkével (ki kinek a kije), szakértelem a trendi imiddzsel, a szorgalom a látszattal. A sikerért sokszor át kell taposni másokon, vagy más erőfeszítésén felkapaszkodni és learatni a babérokat:

 „Harapj a sikerből, és ne törődj azokkal, akiket a földbe döngölsz. Nem tartozol nekik semmivel. A siker nem az érzékeny lelkűeknek való.

A könyvben a fiatal képzett pályakezdők problémája is felsejlik. A főleg y generációt sújtó probléma, amikor is a gazdasági válság okozta munkanélküliség miatt az egyetemről kilépve nem tudnak álláshoz jutni. Hiába az impozáns egyetemi diploma a jó jegyekkel…

Könyv adatai:

Szerző: Megan Goldin

Kiadó: Álomgyár kiadó

Kiadás éve: 2021

Terjedelem: 399 oldal

A szerzőről

Megan Goldin újságíró, Reuters, az ABC és az Associate Press újságírójaként dolgozott, helyi tudósítóként beutazta Ázsiát és a Közel-Keletet. Első regénye a Szállj ki ha tudsz.

Egyéb magyar fordításban is megjelent regénye:

Merülj alá, ha nem félsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük