Kategória archívumok: Nemzetek szerint

svéd írók

Svédország bővelkedik a jobbnál jobb írókban. Legyen az skandináv krimi, vagy éppen egy abszurd humorú könyv. Íme 5 kortárs svéd  író.

Bővebben

Jonas Jonasson könyv

Tetszett A százéves ember aki kimászott az ablakon és eltűnt című könyv? Akkor van egy jó hírem van még neki 5 hasonlóan szórakoztató, abszurd könyve. Íme 5 Jonas Jonasson könyv!

Bővebben

egény a Kreutzer szonáta?

Egy mű megírásakor az Olvasót mindig érdekli, hogy mennyiben önéletrajzi ihletésű az adott írás. Vajon önéletrajzi regény a Kreutzer-szonáta?

Bővebben

Kreutzer-szonáta

Tolsztoj a világirodalom egyik leghíresebb írója, legolvasottabb írója. De mit kell tudni Kreutzer-szonáta című legvitatottabb művéről?

Bővebben

5 klasszikus orosz író

Érdekel az orosz irodalom? Kiket érdemes megemlíteni? 5 orosz klasszikus író, akitől legalább egy könyvet illik elolvasni.

Bővebben

Kortárs orosz író

Elrettentenek az orosz klasszikusok, de olvasnál valami orosz irodalmat, ami átadja kicsit a valóságot. Íme 3 kortárs orosz író, akiktől érdemes olvasni:

Bővebben

spanyol könyvajánló

Olvasnál egy jó spanyol könyet:? Íme három népszerű spanyol író, akiktől érdemes! Romantikus regény, misztikus thriller vagy éppen történelmi regény!

Bővebben

Marina

Szereted Zafón könyveid, a misztikus hangulatot, Barcelónát? Akkor a Marina is tetszeni fog, egy fantáziadús mese, izgalmas thriller szerelmi szállal.

Bővebben

Nyolc hegy

A Nyolc hegy gyönyörű, megható történet a barátságról, az élet értelméről, a boldogság keresésről. Egy spirituális utazás a festői Dolomitokban.

Bővebben

Kortárs olasz írók

Olaszország és az irdalom? Petrarca, Dante, Boccaccio csak néhány név a klasszikusok közül! És mi a helyzet most? Íme néhány népszerű kortárs olasz író:

Bővebben

10/13