Kategória archívumok: Krimi

Hasadék

Az utóbbi évtizedek legnépszerűbb szlovák regénye, óriási visszhangot keltett. Miről szól a regény, miért érdemes elolvasni?

Bővebben

Fergeteg

Tetszett a Hasadék? Akkor érdemes elolvasni Jozef Karika Fergeteg című újabb, misztikus thrillerét. Letehetetlen, beszippant, magával ragad!

Bővebben

véres balaton

Véres Balaton története A Véres Balaton helyszíne a zánkai úttörőtábor, ahol német és francia gyerekek nyaralnak. A gondtalan időtöltést viszont a mindkét nemzet gyerekei között is népszerű Marion Morel rejtélyes eltűnése árnyékolja be. A kislányt egy tihanyi  hajókiránduláson vesztik szem elöl. A rendőrség lázas nyomozásba kezd, de az ügy egyre bonyolultabbá válik. Pár nappal később ugyanis a gyerekek egyik kísérőjét, egy fiatal főiskolás lányt brutálisan meggyilkolják. A nyomozás vezetésével egy fiatal hadnagyot Adorján Mátét bízzák meg. A nyomozónak civil segítsége is akad Lendvay Laura orvostanhallgató, aki pszichiáternek készül és szakterülete a Magyarországon akkor még ismert profil alkotás. Ezt a különleges tudást a nyomozásban pedig tudja kamatoztatni, főszerepbe állítva a személyiséget. Ahogy kibontakozik a lehetséges elkövető feltételezett személyég jegyei, úgy kerülnek egyre közelebb a megoldáshoz, ami gyakran ott van a szemünk előtt… Miért jó elolvasni a Véres Balaton? A Véres Balaton Izgalmas, fordulatos krimi, ugyanakkor nem a durvább fajtából. Bár történik…

Bővebben

szállj ki ha tudsz

Történet: Vincent, Jules, Sylvie és Sam a pénzügyi szférában tevékenykednek , nem is akárhogyan, karrierjük szárnyal. A sikernek viszont mindig ára van, ahogy törnek felfelé, úgy taposnak el mindenkit, akit csak lehetséges… Meddig mehet ez büntetlenül? Csapatépítés  címszó alatt meghívást kapnak, egy szabadulószobába. A vállalati kultúrában szocializálódva,hozzászoktak a  versenyzéshez így természetesen mindannyian lelkesen részt vesznek benne. Egy toronyépület liftjébe szállnak be, a fények kialszanak, a liftajtó zárva marad… Hamar világossá válik itt a tét nem a győzelem, hanem a túlélés. Meg kell oldaniuk a liftben megjelent kiadványokat, de a kétségbeesés és az egymás iránti ellenszenv megbénítja őket. Nem tudnak rájönni, helyette egymást vádolják, miközben sötét titkok derülnek ki… Vajon nem fél használni? Miért jó elolvasni? Tökéletesen felépített thriller. Habár az alaptörténet, gyorsan kitalálható, mint pl. kizárta őket a liftbe, mégis rengeteg, a kérdés. Apró részletekkel viszont a végére minden a helyére kerül. Addig pedig letehetetlen olvasmány. Az izgalmak mellett aktuális…

Bővebben

Halloweeni könyvek

Borzongató horror, nyomasztó thriller, jó lhallowenre, vagy csak úgy? 13 sodró lendületű, letehetetlen könyve rödid bemutatása következik.

Bővebben

5/5