Kategória archívumok: Idézetek

Idézet A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt könyvből

Szeretnél egy jót nevetni felidézni a legviccesebb könyv legjobb pillanatait? 5+1 idézet A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című könyvből.

Bővebben

Inspiráló idézetek

Hogyan képes valaki lefutni 217 km-t a sivatagban? Honnan van ez a lelkierő?  Íme néhány inspiráló idézet nem csak futóknak, a motivációról, a célokról, sikerről.

Bővebben

Hasadék

Kedvet kaptál a Hasadék olvasásához? Vagy olvastad, de felidéznéd a legjobb pillanatokat? 5+1 zseniális idézet a Hasadékból, ami átadja a könyv hangulatát.

Bővebben

Karikó Katalin idézetek

Az Áttörések című könyv Karikó Katalin önéletrajzi könyve, amelyben végig kísérhetjük a gyerekkorától egészen a Nobel-díjig. Törekvéseit nem koronázta volna siker, ha nincs ilyen mértékű kitartása. Íme néhány inspiráló Karakó Katalin idézet. „Ha van szuper képességem az mindig is ez volt: az akarat , az igyekezet és a kitartás, keményen és módszeresen dolgoztam és nem hagytam abba.” Karikó Katalin „Nem éreztem magam okosnak itt nem. Úgy tűnt, hogy a többi biológus diák sokkal könnyebben tanul meg dolgokat mint én. Megint nekiduráltam magam, és még keményebben kezdtem el dolgozni.” Karikó Katalin „ Az életem erről szól egyik folyóirat, a másik után, hétről, hétre, évről, évre évtizedről, évtizedre.” Karikó Katalin „Öt év múlva biológus leszek. De már akkor is tudtam, hogy ennél tovább szeretnék menni, ha lehet posztgraudális egyetemi tanulmányokra. A doktori program évekig tartó célzott kutatással jár, amelyet a disszertáció és vizsga zár le. 1973-ban mindez megmászhatatlan hegynek tűnt. De alig…

Bővebben

Idézet az Abigélből

Sok örök érvényű gondolat található a műben. 5 idézet az Abigél című regényből, szerelemről, barátságról, kemény munkáról.

Bővebben

Az ajtó idézetek

Az Ajtó című könyvben kevés a párbeszéd, de Szabó Magda zsenialitása  miatt bőven akadnak érdekes gondolatok .  Íme 7+1 Az Ajtó idézet.

Bővebben

Rozsban a fogó idézet

Holden szemüvegén keresztül látva a világot, időnként komikus, máskor tragikus, de a fiú sosem szépít. Íme 5+1 emlékezetes idézet a Rozsban a fogóból.

Bővebben

Édentől keletre idézetek

Az Édentől Keletre Steinbeck életműve, nehéz néhány gondolatokat kiemelni, mert szinte az egész könyv az. Íme mégis 7 érdekes Édentől Keletre idézet!

Bővebben

Idézetek napsütötte Toszkánából

Érdekes útleírások, receptek, Toszkán tájak? Három dolog, ami először eszünkbe jut a Napsütötte Toszkánáról. A könyv viszont tartogat még meglepetéseket. Érdekes idézetek a Napsütötte Toszkánából:

Bővebben

9/9