Kategória archívumok: Életrajz

Könyvek Marilyn Monroe életéről

Marilyn Monroe sexszimbólum, ünnepelt filmcsillag, de kis volt valójában? Könyvek Marilyn Monroe életéről, amelyek választ adhatnak!

Bővebben

Könyvek Mata Hari életéről

Szeretnél még többet megtudni Mata Hariról? Könyvek Mata Hari életéről, szép és szakirodalom ,kategóriában amit érdemes elolvasni!

Bővebben

Karikó Katalin Áttörések

Az Áttörések című könyv első magyar női Nobel-díjasunk Karikó Katalin önéletrajzi könyve.Érdemes elolvasni, inspiráló, érdekes könyv!

Bővebben

Elon Musk

Gyakran hallani a hírekben Elon Musk nevét? Annyit mindenki tud róla, a világ leggazdagabb emberihez tartozik, de mégis ki ő? Mi a sikerinek titka? Miért érdemes elolvasni a róla szóló könyvet? Miről szól az Elon Musk könyv? Egy igazi modernkori feltaláló, üzletember, a világ leggazdagabb embere, örökös újító, világvállalatok vezérigazgatója mint a  PayPal, a Tesla Motors, a SpaceX és a SolarCity ez mind Elon Musk. Nem mindennapi életművét, Ashlee Vance technológiai újságíró dolgozta fel. A szerző több mint 50 órát beszélt a Muskkal, valamint több mint 300 embert kérdezett üzletemberről, családtagokat, barátokat, munkatársakat. A beszámolók alapján kirajzolódik előttünk egy nem mindennapi pálya, amely Dél-Afrikából a Szilícium völgyig és egy igazán különleges személyiség. “Egy igazi modernkori feltaláló, üzletember, a világ leggazdagabb embere, örökös újító  ez mind, világvállalatok vezérigazgatója mint a  PayPal, a Tesla Motors, a SpaceX és a SolarCity ez mind Elon Musk. Nem mindennapi életművét, Ashlee Vance technológiai újságíró dolgozta…

Bővebben

Lány a hullámok hátán

Lány a hullámok hátán története A Lány a hullámok hátán egy igaz történet, egy nem mindennap teljesítményről. 1926-ban Trudy Eterle, egy merész amerikai lány, megdöbbentette a világot, amikor férfiakat megszégyenítő teljesítményt hajtott végre, és első nőként átúszta a La Manche csatornát, rekordidővel. Az eddig férfiak uralta sport világában, két órával jobb időt ért el, mint a korábban a csatornát átúszó férfi társai. Miért olyan nagy kihívás átúszni a Csatornát? A La Manche csatorna 563 km hosszan nyúlik el, ez az Atlanti-óceán egyik karja, amellyel az Északi-tengerhez kapcsolódik. Viszonylag sekély, mélysége 45 és 150 méter között változik. Jó idő esetén az emberek átlátnak a túlpartra, az átkelés csábítónak tűnik, ugyanakkor a világ egyetlen vízéhez sem fogható. Ez a 33 km a világ legálnokabb vize tud lenni az árapály jelenség miatt. Az árapály teszi a Csatornát olyan nagy kihívássá, és az egyik legnehezebb sportteljesítménnyé. A víz rendkívül kiszámíthatatlan , az egyik pillanatban…

Bővebben

5/5