Kategória archívumok: filmadaptáció

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt film

Jonas Jonasson könyvének nagy sikere után megérett, hogy A százéves ember aki kimászott az ablakon és eltűnt film is elkészüljön. Méltó a könyvhöz?

Bővebben

Abigél filmsorozat

Nincs karácsony Abigél nélkül. Az ünnepek alatt évről évre leadják a legendás sorozatot. Miért érdemes megnézni az Abigél filmsorozat 4 részét?

Bővebben

Érdekességek az Abigél filmsorozatról

Az egyik kedvenc könyved az Abigél című regény, minden évben karácsonykor megnézed a filmsorozatot. Alig akad olyan részlet amire ne emlékeznél? Lehet viszont néhány érdekesség, amit még te sem tudtál! 5+1 érdekesség az Abigél filmsorozatról! 1.Egy ország nézte, és nézi Az első epizódot 1978. április 16-án, vetítették. A második részt vasárnap  3,5 millió nézőt vonzott a képernyők elé. A legnagyobb kritika ami érte a sorozatot, miért olyan soká lesz a harmadik rész, amit csak pénteken vetítettek.   2. Családi kötödés A sorozatot Zsurzs Éva rendezte, akinek a lánya Zsurzs Kati is szerepel a filmben, ő játssza Kiss Marit. 3. Rántott hús a sztár A korabeli újságok sokat foglalkoztak a forgatással, ebből tudhatunk ilyen érdekességről is, hogy egy forgatási nap alatt több mint 200 szelet rántott hús fogyott el. 4. Honnan „jött” az Abigél szobor? 1844-ben építette Hild József azt a klasszicista stílusú házat, amelynek udvarán található a szobor.  Az alkotás…

Bővebben

Karácsonyi ének film

A Karácsonyi ének minden idők leghíresebb története, nem véletlen készült annyi feldolgozás. A legjobb Karácsonyi ének film változatait gyűjtöttem össze.

Bővebben

Ajtó film

Szabó Magda sikerregényét, az Ajtót Szabó István vitte filmvászonra. Mit kell tudni az Ajtó film változatáról? Érdemes megnézni?

Bővebben

Rozsban a fogó film

A Rozsban a fogó igazi sikerkönyv, amely népszerűsége máig töretlen. Ideális alapanyag egy filmhez. Miért nincs film a Rozsban a fogóról?

Bővebben

Édentől keletre film

Az Édentől keletre című regény után a film is sikereket ért el. Mennyiben hasonlít a két alkotás, érdemes-e megnézni, annak aki olvasta a könyvet?

Bővebben

7/7