Halloweeni könyvek

Halloweeni könyvek

Borzongató horror, nyomasztó thriller, jó lenne valami izgalmas könyv hallowenre, vagy csak úgy? 13 sodró lendületű, letehetetlen könyvet fogok most röviden bemutatni 2021-ből.

Peter May: Csendes halál

Jack Clelandot egyetlen dolog élteti, miután barátnője a szeme láttára hal meg a rendőrökkel való tűzpárbaj közepette, a bosszú! Célja, hogy megölje Cristina Sanchez Pradell rendőrnőt. Emiatt a nő rajongva szeretett nagynénje, az Usher szindrómában szenvedő Ana is célponttá válik. John Mackenzie detektív kapja feladatot, hogy segítse a hatóságokat és akadályozza meg a kegyetlen férfit.

Hanna Jameson: Az utolsók

Jon Svájcban egy konferencia után riasztó híreket kap, Washingtont, New Yorkot, Londont és Berlint atomtámadás érte. Két hónappal később a svájci hotelben maradt túlélők, próbálják a civilizáció látszatát fenntartani. Amikor egy kislány holtestére bukkannak, Jon mindent elkövet, hogy a végére járjon az ügynek. Észre sem veszi, hogy egyre inkább megszállottá válik.

Harlan Coben – Win – Ha veszítesz, meghalsz.

Több mint két évtizede, hogy ismeretlen tettesek betörtek az arisztokrata Loockwood birtokára és elrabolták a fiatal Patriciát és más értékeket. A lány végül megszökött, de az értékek sem az elkövetők nem kerültek elő. Egészen mostanáig: a New York-i Upper West Sidon egy elhunyt férfi lakosztályában rábukkannak egy ellopott festményre és egy táskára. III. Windsor Horne Lockwoodnak (vagy ahogy a barátai ismerik: Winnek) fogalma sincs, hogy kerülhetettek oda a tárgyak, de végére akar járni az ügynek.

Mick Herron:Fogatlan oroszlánok

Dickie a legjobb kém volt, bárkit követett észrevétlenül ám egy nap holtan találták egy buszon. A férfi legutóbb Lamb-bel volt Berlinben, aki megszerezte Dickie telefonját. Lamb meg van győződve arról, hogy a brit titkoszolgálatba beépülve, valaki az oroszokra jellemző akciót szerveznek. Az Utolsó kör kémei, viszont nem hagyják.

James Patterson Candice Fox: A ​fogadó

A bostoni rendőrség ex nyomozója, Bill Robinson egy magányosan álló fogadó vezetésében találta meg önmagát.  Élvezi az elszigetelt helyet, nem kérdezi ki honnan jött. Egy napon viszont megjelenik Mitchell Cline, aki erőszakos bandájával felkaravarja az „állóvizet”. Az eddigi békés helyre betör az erőszak. Robinson rájön cselekednie kell, ebben segítségére lesz Spears sheriff, Nick Jones, veterán katona, és Effie Jones, gondnok is.


Alex North :Az árnyékbarát

Charlie Crabtree, a zavart fiatal 25 éve elkövetett egy gyilkosságot. Barátja, Paul Adams sosem tudja megbocsájtani magának ezt a napot. Amikor Paul édesanyja súlyos balesetet szenved egy időre felhagy a meneküléssel és hazamegy. Egy gyilkosság ismét emlékezteti a történtekre. Közben nem tud szabadulni az érzéstől, hogy valaki követi, haldokló édesanyja szerint is valaki van még a házban.

SIGURDARDÓTTIR, YRSA :Vesztőhely

Reykjavík mellett, egy sivár lávamezőn magasodik a Gálgaklettur, azaz a Bitó-kő, amely egykor kivégzőhely volt. Azóta már csak turista látványosság, egy nap viszont egy felakasztott embert találnak. Az ügy viszont bonyolultabb, mert a holtest, mellkasából egy szög, arra utal nem öngyilkosság történt. A helyzetet bonyolítja, hogy egy 4 éves kisfiút is találtak a helyszínen, akinek semmilyen kapcsolata nincs a halottal. Míg Huldar nyomozó a gyilkosra vadászik, addig Freyja, a gyermekpszichológus pedig a kisfiú szüleit keresi, és próbálják megoldani az ügyet.

Peter Mohlin – Peter Nyström: Az utolsó élet

John Adderley FBI-ügynök kénytelen új életet kezdeni, miután beépült a baltimori nigériai maffiába. Szülővárosában a Svédországi Karlstadba kezd el dolgozni. Azonnal beleveti magát egy divatcég örökösnőjének 10 éves eltűnésének ügyébe. Johnt az is motiválja, hogy tisztára mossa féltestvérét, aki a gyanúsított, ugyanakkor óvatosnak kell lennie, nehogy a bűnbanda a nyomára akadjon.

Louise Boije af Gennas :Tetszhalál

A Vérvirág folytatása, az Ellenállás-trilógia II. része. Sara miután kilábalt a traumákból, Stockholmba költözik, hogy új éltet kezdjen. Közben halott apjáról megdöbbentő dolog derül ki, így nem menekülhet a múlt sötét árnyai közül. Miközben új otthonában is titokzatos hangok gyötrik, anyja és húga körül is furcsa dolgok történnek. Nyomozásba kezd, hogy kik próbálják az őrületbe kergetni, a szálak a nagypolitika játszmáihoz vezetnek.

Chris Carter :A nevem: halál

Elrablása után egy héttel Holtan találnak egy 22 éves nőt, a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér mellett. A lány testét úgy helyezték el, hogy 5 ágú csillagot formázzon. Rituális gyilkosság? A boncolásból kiderül, halála előtt kegyetlenül megkínozták. Robert Hunter alighogy elkezd nyomozni, újabb holttestet találnak. A nyomozó mindent megtesz, hogy megállítsa a gyilkost, mielőtt a következő áldozatra lecsap.

Blake Crouch :Menekülj

Különös és brutális gyilkosságok történnek Amerikában, de látszólag nincs közük egymáshoz. A gyilkosságok száma egy nap alatt tízszeresére nő, a gyilkosok egységbe szerveződnek, leáll az energia ellátás, kitör a káosz… Jack Colclough az új-mexikói Albuquerque-ben él családjával. Amikor egy vészhelyzetre fenntartott rádióadón meghallja kik kerültek fel a halállistára, csak egyet tehet: menekül.

Jack Ketchum: A szomszéd lány

A könyv egy klasszikus horror új köntösben.

Külvárosi környék az 1950-es években, ideális gyerekkor helyszíne… Kivéve a tinédzser Megnek és mozgássérült húgának, akik a saját nagynénjük áldozatává válnak. Olyan őrület amely megfertőzi az egész környéket. Egyedül David ütközik meg történteken a lányok kínzóin, ezért döntést kell hoznia.

Frank Tallis :Hallgass a neved

Bécs, 1903. Az aufkircheni katonaiskola vegytani laboratóriumában holtan találják az intézmény egyik növendékét.  A rendőrség eredménytelenül próbálja kideríteni a halál okát, de a boncolás hosszú ideje tartó bántalmazás nyomait mutatja. Oskar Reinhardt felügyelő nem kap segítséget, sem a tanárok sem a diákok nem akarnak együttműködni .Az egyetlen aki segíthet a férfi barátja, Max Liebermann, a fiatal pszichiáter, a híres-hírhedt Freud doktor tanítványa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük