Földvári András: Elmentem világgá

Földvári András: Elmentem világgá

Miről lesz szó?

„Uram járt már az országban? Igen az összesben.” Valóban, Földvári András a világ összes országában járt. 795, reptéren megfordult ,2650 járaton utazott, a megtett km-ek alapján 113-szor kerülte meg a Földet és 11-szer eljuthatott volna a Holdra is. Földvári András ezt a rengeteg utazást mutatja be 80, lenyűgöző, és szórakoztató történetben. Többek között:

  • Thaiföld járt, a 2004-es cunami idején
  • Eljutott oda, ahová szinte lehetetlen, Észak-Korába
  • Ahova soha nem akar többször utazni, Dakkába
  • Keresztül bejárta az USÁ-t a legendás Route 66 úton
  • Átrepült Lesothóba, csak, hogy megnézze a repteret
  • Egy hétvége alatt megjárta Panamát
  • Fehérorosz asszonykórussal utazott Minszkbe
  • Csalódott, amikor régi álma helyszínén, Tahitin járt
  • Vizet fakasztott Mexikóban

Hogy mik történtek ezeken az utakon? Érdemes elolvasni a könyvet és kiderül!

Miért jó elolvasni?

Aki arra számít, hogy ez egy tematikus bemutató a világ országairól, az csalódni fog. Nem egy útikönyv…A történetek nem követik a térbeliséget,egy Miami, Helsinki, de már a következő fejezet Alexandria. Ez a könyv egy életformába való betekintés. Napjainkban sokan használják #travel addict” kifejezést, sokszor érdemtelenül. Földvári Andrásra viszont tökéletesen igaz. Neki nem hobbi, életforma, hanem még annál is több, létkérdés, akinek kedvelt tevékenysége, az idegennyelvek tanulása, és a repterek felfedezése, nem is olyan meglepő. Földvári András nem csak az utazás szép részét mutatja be, hanem azt is milyen meglepetések érhetik a még az olyan tapasztalt utazót is, mint amilyen ő. A váratlan kihívásokat mindig kellő humorral kezeli.

Szerzőről

Földvári András 1952-ben született, Budapesten. A Malévnál dolgozott, légiközlekedési és turisztikai szakember. Miután nyugdíjba ment hobbijának élve bejárta a világot. 193 ENSZ tagországban és 10 el nem ismert országba járt. A világ 100 legtöbbet utazott embere közé tartozik.

Az író egyéb könyve:

Az én világom

Könyv adatai:

Szerző: Földvári András

Kiadó: 21. Század Kiadó

Kiadás éve: 2020

Oldalak száma: 320

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük